Seniorenorkest De Vriendenkring

Het seniorenorkest Oost Veluwe & IJsselstreek “De Vriendenkring” is opgericht op 8 februari 1984 te Klarenbeek. In die tijd werden meerdere Seniorenorkesten opgericht na een voorstel daartoe op de Landelijke Senioren Muziekdag in de Jaarbeurshal te Utrecht (1980) van Henk van Lijnschoten musicus, componist en jurylid. Het initiatief tot de oprichting van “De Vriendenkring” werd genomen door de heren Henk Bakker uit Apeldoorn, Johan Buitenhuis uit Klarenbeek en Harm van Lente uit Gorssel.

Het doel van De Vriendenkring is: “Zo lang mogelijk muziek blijven maken” in een gezellige en ontspannen sfeer. Eenvoud siert de mens. Sociaal warm betrokken, actief mogen en kunnen zijn

Veel musicerende senioren sluiten zich tegenwoordig aan bij een senioren orkest om samen met leeftijdgenoten op een ongedwongen manier hun  muziekplezier met passie ten gehore te laten brengen.

Het harmonieorkest “De Vriendenkring” bestaat momenteel uit ruim 40 muzikanten en staat onder de inspirerende leiding van dirigent Willy Beudel uit Didam. De leeftijd van de muzikanten varieert van 57 tot 91 jaar.

Elke woensdagmiddag komen de leden voor de wekelijkse repetitie naar het Dorpshuis in Oosterhuizen – Apeldoorn vanuit het gebied dat reikt van Wesepe tot Apeldoorn en Heerde tot Delden. Vele van de muzikanten spelen bovendien nog in hun “eigen” vereniging in hun woonplaats.

De repetities worden van 14.00-16.00 wekelijks gehouden in het Dorpshuis, Het Oude Veen 19-21, te Oosterhuizen (Apeldoorn).

Het merendeel van onze optredens vindt plaats in woon-zorgcentra  en andere zorginstellingen in de regio, ca. 10 per jaar, veelal overdag op de woensdagmiddag.

Daarnaast vinden jaarlijks een of meerdere optredens plaats in een woonplaats van 1 van onze leden of tijdens een seniorenfestival.

Wij spelen diverse muziek stylen met een ‘middelbare’ moeilijkheidsgraad. De muzikanten beschikken allen over een eigen instrument. De Vriendenkring beschikt alleen over het slagwerk.